Dette er hjemmesiden til Utleira Idrettslag. Her finner du informasjon om våre aktiviteter - alt fra beskjeder om treninger, cup'er og turneringer - til oversikt over treningstider, trenere og deltagere.

torsdag 17. november 2011

Bronse i OttaCup 2011

Vi deltok med 2 lag på Otta innendørscup som ble arrangert helgen 4. - 6. november. Otta camping og motell huset oss også i år.

Det var hele 19 personer som dro nedover til Otta med tog i år (16 jenter og 3 voksne). Det var ikke lov til å ha med overårige spillere i cupen, så Tora var med som "manager", sammen med Iman som fortsatt er under opptrening etter benbruddet sitt. Den rollen klarte de bra.

Uteira1 (Hanne, Hege, Kristin, Maiken, Mathilde, Siri, Veronika og Vilde) vant alle sine 4 innledende kamper, og vant sin pulje suverent. Utleira 2 (Kristin, Lise, Maja, Mari, Martine, Sandra og Sara) klarte seg også bra i innledende og ble nr. to i sin pulje. Dermed var begge lag med videre til sluttspillet som startet tidlig søndag morgen.

Det ble en lang dag på lørdag, da vi dro fra hytta litt før kl. 08 og ikke var tilbake før ved midnatt. Selv om vi spilte til sammen 6 kamper på lørdagen, ble det en god del fritimer midt på dagen. Fritiden ble bl.a. benyttet til shopping og restaurantbesøk. De fleste klarte også å presse inn en tur på disko før den siste kampen skulle spilles. Det ble ikke så mye søvn natt til lørdag, så jentene sloknet ganske fort da de først kom seg i seng ved 01-tiden natt til søndag. For å rekke den første sluttspill-kampen, måtte vi stå opp 06.30, noe som føltes litt hardt og brutalt akkurat da. Det gikk imidlertid ikke lange stunden før hytta var full av latter og liv igjen :-)

I sluttspillet var Utleira 1 først ut i sin 8-delsfinale. Motstander var Koppang FK. Jentene vant kampen greit med sifrene 3-0. Utleira 2 skulle møte Moelven/Åsmarka 2. Det var en jevn og veldig spennende kamp som endte 1-1 etter ordinær spilletid. Det var klart for sudden death. Her har vi ikke hatt noen særlig gode opplevelser før, så det var noen spente jenter som sto igjen på banen før kampen igjen ble satt i gang. En og en spiller ble tatt av banen etter hvert minutt og til slutt sto begge lag igjen med en utespiller + keeper. Kristin, som sto i mål, hadde ballen og sendte den videre til Martine som klinket ballen i mål og dermed var også Utleira 2 med videre. Det var stor jubel blant jentene - 2 lag i kvartfinalen! Eneste "ulempen" nå var at Utleira 1 skulle møte Utleira 2 i kvartfinalen, og dermed måtte ett av lagene ut av cupen.

I kvartfinalen fikk Utleira 2 et tidlig mål. Utleira 1 kjempet hardt, men klarte ikke å få ballen i mål før Utleira 2 hadde scoret sitt andre mål. Utleira 1 fikk en scoring på tampen av kampen, som til slutt endte 2-1 til Utleira 2. Det var litt blandede følelser etter kampen, men når man møter hverandre i cup må jo et av lagene ut.

Semifinalen ble spilt mot Vinstra/Fron 1. Jentene var ganske slitne etter kvartfinalen (utespillerne spilte nå sin 7. kamp i cupen, målvakten sin 12. kamp) og de hang ikke helt med i starten av kampen, noe som resulterte i at Vinstra/Fron raskt tok ledelsen 1-0 i kampen. Utleira-jentene våknet litt mer etter hvert og utliknet til 1-1. Vinstra/Fron-jentene kjempet litt mer enn oss i den kampen, og vant til slutt 2-1.

Nå var det heldigvis en god pause før bronsefinalen skulle spilles. Motstander i bronsefinalen var Kårvåg/Havørn 1 som slo oss med 1 mål i innledende. Jentene ville revansjere seg fra tapet i semifinalen samt tapet mot Kårvåg/Havørn dagen før. Også denne kampen ble svært spennende. Stillingen var 1-1 etter ordinær spilletid og det var igjen klart for sudden death. Da hvert av lagene sto igjen med 3 spillere hver, scoret Maja seiersmålet og bronsemedaljen ble mottatt av svært, svært slitne, men også veldig glade jenter.

All ære til alle jentene som gjorde en flott figur under cupen! Ikke bare markerte de seg på banen, men også utenfor med sine engasjerende danse- og sangopptredener :-) En helt fantastisk gjeng å dra på tur med - aldri noe tull, bare blide, sprudlende og hyggelige jenter!

Monica hadde sin siste opptreden som trener og ble takket av med gave fra laget og en liten tale fra Hege og Lise.